Biblioteca din „Orășelul Copiilor”

 

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași vă așteaptă duminică, 18 iunie 2017, în intervalul orar 15.00 – 20.00, în „Orășelul Copiilor” din Parcul Palas.

Evenimentul este organizat de Asociația Studențească AMiCUS Iași în colaborare cu Primăria Municipiului Iași și își propune să trezească și să dezvolte spiritul civic al celor mici, învățându-i mai multe despre entitățile care stau la baza bunei funcționări a societății. Biblioteca Județeană va fi prezentă alături de cele mai importante instituții de stat sau private ale unui oraș: Primărie, Școală, Spital, Farmacie, Poliție, Jandarmerie, Pompieri, Judecătorie, Teatru, Filarmonică, Muzeu, Televiziune, Bancă, Poștă etc., de la care vor primi informații cu privire la rolul și importanța lor în societate și le vor descoperi utilitatea prin participarea la diverse activități specifice. Ținta evenimentului este ca, împreună părinții, prietenii sau îndrumătorii copiilor și prin antrenarea lor în jocuri educative și distractive să îi ajutăm să devina OAMENI, căci „pe om îl creează natura, dar îl educă și îl dezvoltă societatea”. (V.G. Belinski).

La standul bibliotecii, copiii pot participa la următoarele activități:

– „O altă viață pentru hârtie”: Ateliere de origami în care vom reutiliza hârtia (afișe, pliante publicitare etc.); Atelierele vor fi susținute de voluntari ai bibliotecii.

– Book-crossing (Schimb de cărți – vă puteți înnoi lecturile, preluând o carte de la stand și lăsând alta în schimb);

– „Lectură în iarbă”: copiii pot împrumuta cărți de la Bibliotecă pentru a le citi pe loc;

– „Jocul cuvintelor”: copiii vor extrage un bilețel pe care este scris un cuvânt căruia îi vor da sinonime și/sau antonime. Efortul va fi răsplătit cu premii constând în obiecte promoționale;

De asemenea, copiii vor primi informații despre bibliotecă și despre oferta culturală, în special despre serviciile adresate copiilor, despre cum pot deveni cititori și vor primi permise de acces gratuite.

Vă așteptăm!

 

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva