Biblioteca de sport – 27 iulie

Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași a derulat ieri, 27 iulie 2017, pe esplanada de la CUB, o nouă sesiune literaro-sportivă din cadrul proiectului: Biblioteca de Sport (ediția a II-a).

Participanții înscriși de această dată au fost Centrul DIFAIN – CSA Iași [http://www.dac-iasi.ro/centrul-difain-csa ] și Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii [http://www.caritas-iasi.ro/ ].

Așa cum lectura are un rol esențial în cultivarea limbajului, formarea și dezvoltarea unui vocabular adecvat, poveștile stimulează dorința de cunoaștere, imaginația și creativitatea celor tineri și tot poveștile alături de aventură sunt unul dintre principalele mijloace de exprimare în plan afectiv, așa și participanții noștri împreună cu ceilalți copii ne-au împărtășit preferințele lor pentru lectura de vacanță, construind un discurs literar de promovare a lecturii, pe baza titlurilor enunțate. Câteva exemple: „Însemnările unei puștoaice” de Rachel Renée Russel, cuvântul cheie – GELOZIA: Nu poți fi gelos pe celălalt, citește ! E gratis!; „Inima unei broscuțe” de Gheorghe Vîrtosu, cuvântul cheie – BUNĂTATEA: Bunătatea omului citit primează înaintea tuturor!; „Alchimistul” de Paulo Coelho, cuvântul cheie – CĂLĂTORIA: Călătoria este de mare preț în lumea cărților!.

În partea a doua a întâlnirii ne-am dedicat sportului, mișcării și distracției, unde cei prezenți au participat dezinvolt, indiferent de vârstă, la o ședință antrenantă de sport, fitness și exerciții de relaxare, coordonați de antrenorul Ionuț Iulian Pârju de la Clubul Sportiv Master San Iași. Sportul și activitatea fizică promovează sănătatea și performanțele celui care practică în orice domeniu, începând de la nivel psihic până la nivelul întregului organism.
Copiii au primit diplome de participare, iar semnul de carte (îmi place deoarece,…/ nu-mi place fiindcă…) a fost completat cu interes de către participanți.

Ultima întâlnire în cadrul proiectului va fi pe 3 august 2017, în intervalul orar 16.00 – 17.30 și vizează promovarea și practicarea sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură, sprijinind copiii, tinerii și populația Iașului să dobândească atitudini de fair play, solidaritate, participativitate.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Școala de Dans Bel Art Iași, Clubul Sportiv Master San Iași și Clubul Sportiv Kim Ho Dao Iași.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva