Biblioteca de Sport 2017 – final cu salsa și aerobic

Joi, 3 august 2017, pe esplanada de pe Ștefan cel Mare a avut loc ultima sesiune de lectură și mișcare proiectului de vacanță BIBLIOTECA DE SPORT (ediția a II-a), inițiat de Biblioteca Județeană Iași.

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Clubul Sportiv Master San Iași, Bel Art Iași și Clubul Kim Ho Dao Iași, scopul fiind promovarea și practicarea sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură.

Obiectivul propus în proiect a fost îndeplinit cu succes pentru că toți cei care au dorit să fie alături de noi s-au aliniat citatului: „O carte bună este o educație a inimii […], o creatoare a naturii interioare”, după cum spunea scriitoarea americancă Susan Sontag. Într-o atmosferă de temperatură ridicată în grade Celsius, participanții în marea lor majoritate de la Centrul DIFAIN CSA Iași au răspuns relaxați și într-o stare de bună dispoziție, povestindu-ne despre ultimele cărți citite în această vară. Cuvintele-cheie ale titlurilor de cărți au variat între aventură, pericol, distracție, frumos, călătorie, joc și bucurie.

Prieteni cu sportul și cartea, cei prezenți au participat interactiv la o ședință de aerobic-fitness și exerciții de relaxare sub îndrumarea instructorilor Mariana și Ionuț Pârju de la Clubul Sportiv Master San Iași urmată de o repriză de salsa cu instructorul oficial de salsa și bachata, Augusto Perez de la Școala de Dans Bel Art Iași.

Așa cum pentru scriitori, lectura este absolut necesară, o condiție sine qua non a însăși statutului de autor, așa este și, pentru cititor valabilă lectura pentru educație, dezvoltare; apetitul, dragostea pentru cuvântul scris sunt întotdeauna cultivate doar la nivel individual. Practicarea unui sport pentru noi, oamenii este un necesar vital al vieții. În încheierea activității, efortul participanților care au contribuit cu exerciții pentru minte prin lectură și au practicat exerciții pentru trup, adică sport a fost răsplătit cu diplome de participare, materiale promoționale ale bibliotecii și bomboane din partea organizatorilor.

Vă mulțumim tuturor și ne revedem vara viitoare!

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva