Biblioteca de sport – 20 iulie

Joi, 20 iulie 2017, pe esplanada de la CUB, Biblioteca Județeană Gh. Asachi Iași a desfășurat a doua sesiune literaro-sportivă din cadrul unui inedit proiect de vacanță: Biblioteca de Sport (ediția a II-a).

La activitate a fost prezent și un partener al Bibliotecii Județene Iași, Fundația Serviciilor Sociale Bethany Iași care a fost beneficiar prin grupul de elevi-bursieri de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare și Sfânt” comuna Dobrovăț, județul Iași însoțiți de doamna director, profesor Magdalena Sava. Activitatea a început împreună cu ceilalți participanți care au construit un discurs literar de promovare a lecturii, pe baza titlurilor de cărți preferate de aceștia în vacanță. Exemplificări: „Orașul oaselor” de Cassandra Clare – cuvântul – cheie: SUSPANS: „Cartea ne oferă suspansul și fantezia de care avem nevoie în viață”; „Cartea junglei” de Rudyard Kipling – cuvântul – cheie: IUBIRE: „Iubirea se intersectează cu lecțiile moralei ” sau „Imaginația este rodul înțelepciunii”.

Partea a doua a întâlnirii a fost dedicată sportului, mișcării și ritmului și toți cei prezenți au participat activ la o ședință de zumba-fitness sub îndrumarea instructorului oficial, Adelina Lestezianu de la Școala de Dans Bel Art Iași. Dansul este cel mai distractiv mod în care poți scăpa de tensiunea acumulată în viața de zi cu zi. Este recomandat persoanelor de toate vârstele, care vor să-și mențină sănătatea fizică și pe cea mentală într-un mod relaxant.

La final, participanții au primit diplome de participare pentru că, au contribuit pe deplin la obiectivul propus anume, lectura este exercițiul cel mai potrivit pentru minte și sportul este exercițiul favorabil pentru trup.

Sesiunile vor mai avea loc doar pe 27 iulie și 3 august 2017, în intervalul orar 16.00 – 17.30 și vizează promovarea și practicarea sportului ca metodă de incluziune socială prin educație și lectură, sprijinind copiii, tinerii și populația Iașului să dobândească atitudini de fair play, solidaritate, participativitate.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Școala de Dans Bel Art Iași, Clubul Sportiv Kim Ho Dao Iași și Clubul Sportiv Master San Iași.
posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva