Biblioteatru

În data de 8 februarie 2017, la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași – secția Împrumut pentru copii,  a avut loc prima întâlnire între copii și mentorul lor, de la atelierul de Biblioteatru, actrița Gabriela Andrei. Într-o atmosferă prietenoasă, caldă, relaxată, înconjurați de cărți, copiii au făcut cunoștință unii cu alții, și-au demonstrat abilitățile, cântând sau recitând.

Și pentru că neprevăzutul face lucrurile mult mai interesate, mai ales când e vacanță, prima ședință din cadrul atelierului a fost devansată și s-a desfășurat a doua zi dimineață, pe data de 9 februarie, la secția Împrumut pentru copii. Pe un fond muzical antrenant, Gabriela Andrei și micii cursanți au început ora cu câteva exerciții de aerobic, pentru încălzire și bună dispoziție. Au trecut apoi la exerciții de gestică, mimică și jocuri de rol simple, de genul: „Ce faci ca să atragi atenția unui alt copil care-și caută cărți într-o bibliotecă?”

Exercițiul de dicție nu le-a pus mari probleme copiilor, însă i-a făcut să devină mai atenți la modul cum vorbesc. Puteți încerca să spuneți  repede, corect, următoarele: O sapă lată, două sape late, trei sape late și încă șapte sape late.

Ora s-a încheiat cu citirea unei fabule de La Fontaine: Corbul și vulpea, urmând ca până la întâlnirea viitoare să fie recitată de toți cursanții; o temă ușoară și totodată necesară pentru ca memoria viitorilor artiști să fie mult mai bine antrenată.

Mulțumim voluntarului care susține acest atelier, actrița Gabriela Andrei, dar și părinților care i-au ajutat pe copii să ajungă la bibliotecă!

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva