Biblio-școala de pietoni la Colegiul Național

Echipa proiectului Biblio-școala de Pietoni (ediția a II-a) a mers astăzi, 21 februarie 2017 la Colegiul Național Iași unde ne-au întâmpinat elevii clasei a VII-a E împreună cu dirigintele, profesorul de geografie Dorin Fiscutean.

Activitatea social-educațională vizează construirea unei conduite și a unei atitudini preventive în trafic a elevilor precum și informarea corectă a grupului-țintă în eventualitatea unui dezastru și acordarea primului ajutor ce se poate face și cum să acționăm vis a vis de modalitățile cultural-educative de petrecerea timpului liber în spațiul unei biblioteci.

Sesiunile de informare au fost interactive, dialogându-se cu elevii privind promovarea regulilor elementare de circulație rutieră și prevenirea victimizării adolescenților prin dezvoltarea unui comportament antivictimal și antiinfracțional în rândul cetățenilor comunității ieșene participante la trafic.

În demonstrația prezentată de voluntarii de la Crucea Roșie-Filiala Iași s-a pus accent pe principalele tehnici de prim ajutor în cazul accidentelor rutiere.

Activitatea s-a încheiat când toți participanții au primit BIBLIO-PERMISE DE PIETONI, pliante, materiale promoționale de la bibliotecă și Crucea Roșie și s-au eliberat 18 permise de acces în bibliotecă pentru elevii care nu erau înscriși.

Proiectul este implementat în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași – Biroul de Analiză și Prevenirea Criminalității și Societatea Națională de Crucea Roșie – Filiala Iași și se desfășoară pe parcursul anului școlar 2016 – 2017 în unități de învățământ școlar / liceal din municipiul Iași.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva