American Corner Events

14681933_994191964060582_6148542946143056879_o-1

American Corner Iași a avut onoarea de a găzdui seminarul ”Jurnalismul în era Social Media”, susţinut de jurnalistul american John G. Mastrini, despre redefinirea jurnalismului în era reţelelor de socializare.
Seminarul, desfășurat în limba engleză, a analizat, pe baza celor mai recente studii şi evoluţii de pe piaţa mass media, rolul jurnalismului şi profilul jurnalistului în contextul noilor provocări digitale şi de comunicare.

Printre temele abordate s-au regăsit transformările determinate de utilizarea tot mai frecventă a telefoanelor inteligente atât de către public, cât şi de către comunicatori, verificarea veridicităţii informaţiilor şi identificarea falsurilor din mediul online, câştigarea încrederii publicului, rolul jurnalismului cetăţenesc şi gestionarea conţinutului.

În cei 32 de ani de carieră jurnalistică, John Gregory Mastrini a pus bazele mai multor proiecte inovatoare ale Agenţiei de ştiri Reuters, cum ar fi înfiinţarea primului serviciu de știri financiare locale într-o țară post-comunistă (fosta Cehoslovacie) sau a primului serviciu online de larg consum pentru videoclipurile Reuters. După peste 20 de ani de activitate pentru Reuters/Thomson Reuters, John Gregory Mastrini se află acum la Praga, unde este Editorul Departamentului Multimedia la Radio Free Europe/Radio Liberty. De-a lungul timpului, John G. Mastrini a susţinut cursuri de jurnalism, televiziune şi reţele sociale pentru colegii săi de la Reuters, şi, prin intermediul Fundației Thomson Reuters, pentru jurnaliştii din Europa şi Asia.

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva