Acasă O carte pe zi O carte pe zi – mai 2014 Dan Puric, Despre omul frumos

Dan Puric, Despre omul frumos

Dan Puric - Despre omul frumos

Dan Puric, Despre omul frumos, Editura Sophia & Supergraph, 2009, 173 p.

Dan Puric (n. 12 februarie 1959) este un actor, eseist, autor şi regizor de teatru român care a jucat în teatru, în film şi în spectacole de televiziune. Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în mai multe ţări. În film, a jucat rolul principal în coproducţia româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt şi RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne (Elveţia).

„Lumea o citeşte dintr-o necesitate de a se lămuri, cred că românul nu renunţă la gena lui de român. Lumea s-a prins că ăsta, Puric, spune nişte chestii autentice. Dacă baba de la bloc e vraci şi te face bine, te duci la ea, nu te duci la doctorul profesor universitar. Ăsta sunt eu, o babă care îi pune la loc unui copil oasele frânte.

Lumea de azi este într-un proces continuu de urâţire. În noul imperiu al urâtului, frumosul este doar o amintire care abia mai pâlpâie sub marşul triumfal al unei lumi schilodite aflată în plină ofensivă.

Omul frumos este ultimul strigăt de salvare, este ultima redută a umanităţii în lupta cu oceanul de neomenesc ce vine.

Omul frumos este ultimul suspin Hristic pentru o lume aflată în cădere definitivă.” (Dan Puric)

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru Adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here