Acasă O carte pe zi O carte pe zi – aprilie 2014 Stan Nicholls, Orcii 3: Războinicii furtunii

Stan Nicholls, Orcii 3: Războinicii furtunii

Stan Nicholls, Orcii 3: Războinicii furtunii (Titlul original: Warrior of the Tempest & The Taking), Traducere de Antuza Genescu, Colecţia „Nemira Junior”, Editura Nemira, 2011, 480 p.

Stan Nicholls (n. 1949) este jurnalist şi autor britanic de mare succes. Din 1981 s-a dedicat în totalitate scrisului, publicând peste 25 de lucrări fantasy şi science-fiction, traduse în mai mult de 20 de limbi, dintre care cele mai cunoscute sunt Strange Invaders (1995), Fade to Black (1997), trilogia The Nightshade Chronicles (1996-1998) şi trilogia Quicksilver (2003-2006).

Trilogia Orcii, tipărită pentru prima oară în Marea Britanie, a devenit bestseller internaţional, cu peste 1 milion de exemplare vândute şi tradusă în 12 limbi. La Editura Nemira au apărut toate cele trei volume: Paznicul fulgerului, Legiunea tunetului şi Războinicii furtunii. În prezent lucrează la o nouă trilogie dedicată orcilor, intitulată Orcs: Bad Blood.

Ingenios şi imprevizibil – aşa încheie Războinicii furtunii aventurile pe care le devorează cu sufletul la gură milioanele de cititori ai lui Stan Nicholls. Generos în idei îndrăzneţe, care nu ţin exclusiv de recuzita genului fantasy, Nicholls propune un final surprinzător şi aproape imposibil de anticipat. Războinicii… dezleagă taina învăluită cu abilitate în evenimentele care se succed alert în primele două volume, dar misterul nu se încheie niciodată. Poate acesta e motivul pentru care Nicholls mai adaugă o povestire după finalul propriu-zis: încearcă să astâmpere pofta cititorilor dornici de întâmplări captivante, menite să pună la grea încercare simţul înnăscut al dreptăţii care-i călăuzeşte pe bătăioşii orci. Astfel există un deznodământ, dar şi o cale deschisă spre scenarii pline de fantezie.

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here