Acasă O carte pe zi O carte pe zi – februarie 2014 David Walliams, Băiatul miliardar

David Walliams, Băiatul miliardar

David Walliams, Băiatul miliardar, Traducere din engleză şi note de Diana Marin-Caea, Ilustraţii deTony Ross, Editura Arthur, 2013, 184 p.

David Walliams (n. 1971) s-a născut la Merton, o suburbie a Londrei. Este actor, umorist, prezentator de emisiuni de televiziune şi autor de cărţi pentru copii. A studiat la Reigate Grammar School şi la Universitatea din Bristol şi a fost membru al National Youth Theatre, unde l-a întâlnit pe Matt Lucas, alături de care a scris şi a interpretat celebrul show de radio şi televiziune Little Britain.

În 2008 şi 2009, publică primele sale cărţi pentru copii, ilustrate de Quentin Blake, The Boy in the Dress şi Mr. Stink. Pentru următoarele romane, Billionaire Boy (Băiatul miliardar) şi Gangsta Granny (în curs de apariţie la Editura Arthur), a colaborat cu reputatul ilustrator Tony Ross. Romanul Ratburger, apărut în 2012, a fost declarat cartea anului de către National Book Awards.

David Walliams este recunoscut şi pentru implicarea sa activă în acţiunile de caritate.

Continuând tradiţia de mare povestitor a lui Roald Dahl, David Walliams creează o poveste amuzantă, captivantă şi provocatoare despre cele mai valoroase lucruri din viaţă.

Faceţi cunoştinţă cu Joe Bostan, cel mai bogat băiat de 12 ani din lume! Joe are tot ce şi-ar putea dori vreodată un copil: toate jocurile video din lume, propria maşină de curse, un câine-robot din Japonia şi chiar un cinematograf 3D IMAX în pivniţă.

Dar toate acestea nu reuşesc să compenseze ceea ce-i lipseşte cu adevărat lui Joe: un prieten…

Cartea poate fi împrumutată de la Secţia de Împrumut carte pentru copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here