15 MAI – Ziua Internațională a Familiei: expoziție de carte

Începând cu data de 15 mai 1995, prin proclamația Adunării Generale a Națiunilor Unite din 20 septembrie 1993, este sărbătorită familia, componentă esențială a dezvoltării unei societăți. Diversitatea acesteia este recunoscută pe întreg mapamondul, iar însemnătatea ei nu poate fi contestată, având în vedere și evoluția demografică descrescătoare din țările dezvoltate.

Secția Împrumut pentru Adulți a Bibliotecii Județene „Gheorghe Asachi” Iași vă propune o expoziție de carte având ca tematică familia și problemele cu care se confruntă în zilele noastre. Avem în vedere aspectele legate de drepturile copiilor, violența în familie, condițiile speciale de dezvoltare ale acesteia, egalitatea necesară între partenerii care compun această matrice socială.

Considerând ca extrem de relevantă tematica propusă, vă invităm să parcurgeți câteva dintre  titlurile expoziției noastre.

„Cum începe familia? Începe cu un tânăr care se îndrăgosteşte de o fată. Încă nu s-a găsit o variantă mai bună.”    Winston Churchill

„Nu e deloc mai uşor să conduci o familie decât să conduci o ţară întreagă.”    Michel de Montaigne

posteaza un comentariu

noutati pe rafturi

Noutăţi pe rafturile bibliotecii

Arhiva